• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

15-åring åtalas för mord på jämnårig på Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

I augusti 2023 misshandlades en 16-årig pojke allvarligt av en 15-årig pojke i Gustavsberg på Värmdö, öster om Stockholm. 16-åringen avled senare av sina skador och nu åtalas 15-åringen misstänkt för mord.

Misshandeln ska ha skett utomhus och 16-åringen fick en allvarlig huvudskada och avled en månad senare på sjukhus.

Den nu åtalade 15-åringen greps misstänkt för misshandeln och mord. Åklagaren försökte två gånger få pojken häktad men tingsrätten avslog båda gångerna häktningsbegäran. Mordmisstankarna har däremot kvarstått.

– Det är ett mycket tragiskt ärende med unga personer inblandade. Jag har en klar bild av vad som har hänt och bevisning i form av bland annat vittnesuppgifter och svar från tekniska undersökningar, säger Hanna Loftås, kammaråklagare och förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.