15-åring död efter skottlossning i Akalla

Uppdaterad
Publicerad

Personen som på tisdagen sköts ihjäl i närheten av en grundskola i Akalla är en 15-årig pojke enligt nya uppgifter till SVT Nyheter Stockholm. Den andra personen som också blev skadad är den dödes storebror. Det bekräftar polisen.

– Det stämmer att det är två bröder, de är födda 2001 och 1995, säger Lars Byström på polisen.

En av de två skadade bröderna som hittades skjutna har dött. Den andre broderns tillstånd är oklart men han opererades i natt för sina skador.

Fortfarande finns ingen misstänkt för dödskjutningen.

Under onsdagen har polisen förstärkt sin närvaro i området för att öka tryggheten om folk känner sig oroliga efter gårdagens skottlossning. Polisen vill också ha in tips rörande skottlossningen.

”Goda chanser att klara upp fallet”

Det var vid 15.30-tiden på tisdagen som flera personer ringde till polisen och larmade om skottlossning i Akalla i nordvästra Stockholm.

– När vi kom dit påträffade vi först en skadad person och sedan ytterligare en, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Enligt Albin Näverberg ska chanserna vara goda att klara upp fallet eftersom det skett i ett tättbebyggt område och många har bevittnat skjutningen. Ändå är det i nuläget osäkert om det rör sig om en eller flera gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.