– Det har varit mycket starka känslor av en oerhörd sorg och en stor saknad, säger Vesna Prekopic, rektor på Fryshusets skola i Kista där 15-åringen gick.

Rektorn: ”Vi har gråtit tillsammans och kramat varandra”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är en fruktansvärd tragedi för alla. För pojken, för hans familj och alla hans vänner och anhöriga. Det är fruktansvärt, säger Vesna Prekopic som är rektor på Fryshusets skola i Kista där 15-åringen som sköts ihjäl gick.

Idag har Fryshusets skola i Kista haft öppen skola, alla elever har samlats och det har funnits en präst på plats, en imam, psykolog, kuratorer och massvis med vuxna. All personal har varit på plats, oavsett om de jobbar eller inte, berättar Vesna Prekopic.

– Eleverna är i chock, precis som vi alla är. Jag är själv i chocktillstånd sedan i går. De är arga, ledsna och upprörda, och de kan inte förstå att det har hänt. Så det handlar väldigt mycket om att bearbeta vad som hänt och att vara på en plats tillsammans. Och det är det vi erbjuder idag, säger Vesna Prekopic.

”Väldigt många starka känslor”

Skolan har bland annat ordnat vilorum och samtalsrum, och enligt Vesna Prekopic handlar det om att vara närvarande vuxna, och att skolan är en trygg plats för eleverna.

– Det har varit väldigt många starka känslor. Vi har varit nära varandra, vi har gråtit tillsammans, vi har pratat tillsammans, vi har kramat varandra och bara varit med varandra. Så det har varit mycket starka känslor av en oerhörd sorg och en stor saknad, säger Vesna Prekopic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.