Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bostadsförmedlingen om inställda visningar: ”Det är så klart inte optimalt”

17 000 hyresrätter har förmedlats utan fysisk visning

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin tvingar bostadssökande att ta ställning till hyresrätter utan att se dem. Under perioden 1 april 2020 fram till idag har omkring 17 000 hyresrätter i Stockholms län förmedlats utan visning.

– Jag har full förståelse att våra bostadssökande ser det här som problematiskt, säger Christer Edfeldt, vd på Stockholms stads bostadsförmedling.

Ungefär 95 procent av de lägenheter Bostadsförmedlingen förmedlade mellan april förra året fram till idag har inte visas fysikt. Det innebär att av närmare 18 000 förmedlade bostäder så har 1 000 visas fysiskt. 

– Vissa fastighetsägare har hittat modeller för fysisk visning, det kan handla om flera visningstillfällen med färre antal personer, säger Christer Edfeldt, vd på Stockholms stads bostadsförmedling.

Minskad kötid under pandemin

Även om det till antalet är relativt få fastighetsägare som erbjuder digitala visningar, så sker det på vissa håll i länet.

– Det är ett tiotal som jobbat med digitala visningar. Sen blir det ändå fler och fler filmer som läggs ut på lägenheter. Om jag ska lyfta fram goda exempel så har stadens allmännytta blivit allt bättre på det, säger Christer Edfeldt.

Det senaste året har dessutom kötiden till en lägenhet minskat, orsaken är enligt Bostadsförmedligen pandemin.

Hör Bostadsförmedlingen i Stockholm om varför kötiden har minskat under pandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer