Flera ambulanser, inklusive ambulanshelikopter, kallades till platsen under torsdagskvällen. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

20-tal personer i slagsmål – en knivhuggen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer skadades – varav en knivhöggs – i ett slagsmål vid Upplands Väsby station sent på måndagskvällen.

– De skadade påträffades en ganska bra bit från brottsplatsen, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom vid 23-tiden på måndagskvällen. Flera personer blev då vittnen till ett stort slagsmål utanför Upplands Väsby station norr om Stockholm.

– Ett 20-tal personer var inblandade och vi har påträffat en person som är knivhuggen, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid polisen.

En gripen

Flera ambulanser, inklusive ambulanshelikopter, kallades till platsen. Utöver den knivhuggne personen beskrivs tre andra vara lindrigt skadade, enligt polisen. Den som knivhuggs är allvarligt skadad men läget beskrivs som stabilt, enligt polisen.

När polisen anlände till platsen hade parterna skingrats och tagit sig därifrån. De skadade hittades flera kilometer från platsen, enligt polisen. Kort senare kunde även en person gripas misstänkt för mordförsök.

De inblandade beskrivs vara i 20-årsåldern. Vad som var orsaken till bråket och om de inblandade tillhör några kända grupperingar är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.