Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
200 par passade på att gifta sig när Stadshuset firade 100 år. Ett av paren var finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och Stefan Johansson (S). Foto: Pia Heick/SVT

200 bröllopspar vigdes i Stadshuset på midsommarafton

Uppdaterad
Publicerad

På midsommarafton fyller Stockholms stadshus 100 år. Under tio timmar fylldes det anrika huset av kärlek när 200 bröllopspar sa ”ja” till varandra. Ett av paren som passade på att gifta sig var finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och hennes numera make Stefan Johansson (S).

– Det blir en midsommar med en twist, säger Karin Wanngård och ler.

De 200 paren vigdes i något av de vackra rummen Ovalen eller Kryssvalvet. Efter fotograferingen i Gyllene salen – med 18 miljoner guldfärgade mosaikbitar som fond – skred de nygifta nedför Blå hallens trappa för att möta sina nära och kära.

I över 50 år har bröllopspar kunnat att gifta sig i Stockholms stadshus. När midsommaraftonens 200 vigseltider släpptes förra året tog de tog slut direkt.

Se paren i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.