Misstänkte mördaren greps med stora mängder narkotika i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

När polisen slog till mot 27-åringens bostad i Kyrkby i Botkyrka hittade de allt från knark till vakummaskin, sprängmedel och patroner. 27-åringen nekar delvis till brotten och menar att allt det fanns i bostaden innan han flyttade in.

27-åringen som misstänks för dubbelmordet i Sätra 10 april är även misstänkt för narkotikabrott, vapeninnehav och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

I juni genomförde polisen en husranskan i ett radhus i Kyrkbyn i Botkyrka där de påträffade sprängmedel som kan vara dödlig på flera hundra meters avstånd, 545 gram sprängdeg, en elsprängskapsel som fungerar med sprängdegen och dynamit och sprängpatroner.

Morden i Sätra

Kokain, hasch och ecstasy

Även en röd industripress hittades med kokainspår på. Pressen hade enligt polisen använts för att framställa kokainkakor. Även stora mängder kokain hittades samt hasch, ecstaytabletter och patroner till vapen.

I köket fanns allt från kokainspår till vakumpåsar. Det vita pulvret hade till och med förvarats i en pastakatrong. Accetonburkar låg på golvet och andra kemikalier som använts för att spä ut och framställa kokainet.

Polisen hittade även vakumförpackningsmaskiner, mixer och blandare med tydliga spår av vitt pulver.

Se bilderna från bostaden i Kyrkbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Sätra

Mer i ämnet