3.000 nya bostäder till Norra Hagastaden

Uppdaterad
Publicerad

Nytt beslut i Solna leder till nya bostäder i Norra Hagastaden. Beslutet innebär att det kommer byggas 3.000 bostäder i Solna.

Byggnadsnämnden i Solna har beslutat att gå vidare i utvecklingen av Norra Hagastaden – främst i de östra delarna av nuvarande Karolinska sjukhuset med omgivningar. Det kommer innebära 3 000 nya bostäder.

Tanken är att stadsbebyggelsen som påbörjats i de södra delarna får fortsätta vidare ända till kyrkogårdarna. De mest bevaransvärda byggnaderna sparas och kompletteras med ny bebyggelse.

– Vi får i och med detta en ny stadsdel där Solna och Stockholm går ihop utan ett dike emellan. Mycket glädjande är också tanken på omdaning av Uppsalavägen så att Hagaparken blir lättillgänglig från både Stockholm och Solna istället för att vara avskuren av en motorled, säger Torsten Svenonius M, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden.

Det finns möjligheter att lämna synpunkter fram till 20 november. Ett samrådsmöte är planerat till 3 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.