• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera maskerade män fångades på film när de springer från platsen strax efter attacken mot ett politiskt arrangemang i Gubbängen. Foto: Privat

Här flyr flera maskerade män efter attacken i Gubbängen

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagskvällens attack mot ett politiskt möte i Gubbängen i södra Stockholm har ännu inte resulterat i något gripande, enligt polisen. Enligt Expo var gärningspersonerna nazister.

Ett vittne filmade vad som tros vara gärningsmännens flykt från platsen.

Polisen larmades klockan 18.32 under onsdagskvällen efter att flera maskerade män attackerat deltagare vid ett politiskt möte i Gubbängen i Stockholm.

– Det kom inspringande, tre till fem personer, svartklädda, maskerade. De sprang in i foajén och kastade åtminstone en rökbomb, säger Anders Carlsson Lind, ordförande för Vänsterpartiet i Farsta.

Attack mot politiskt evenemang i Gubbängen

SVT har tagit det av en privat film som visar hur fem personer flyr från platsen. Under torsdagsmorgon fanns inga uppgifter om gripanden.

– Brottsrubriceringen är störande av förrättning, två fall av misshandel, brott mot brandfarliga och explosiva varor och framkallande av fara, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisen Stockholm.

Utreds av särskild grupp inom Stockholmspolisen

Ingen person är gripen men polisens presstalesperson Ola Österling säger till SVT under torsdagseftermiddagen att utredningsläget är bra och att de har mycket bra bildmaterial.

Under fredagen gick polisen ut och sa att händelsen utreds av Stockholmspolisens grupp mot demokratihotande brottslighet. Man efterfrågar även tips och iakttagelser från allmänheten. Bland annat om man sett personer med ”avvikande beteende” eller iakttagelser om fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot politiskt evenemang i Gubbängen

Mer i ämnet