Stockholms stora moské vid Medborgarplatsen. Foto: Scanpix

Mörkklädda män gick till attack vid moské

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal mörkklädda män gick till attack mot en grupp människor utanför moskén på Södermalm i Stockholm och skrek rasistiska glåpord om muslimer.

Händelsen ska ha inträffat i går vid klockan 22.40, vilket Aftonbladet först rapporterade om.

– I anmälan anges det att ett 50-tal personer kastade föremål på fyra personer som befann sig i närheten av moskén på Södermalm. De kastade stenar, grenar, diverse föremål, säger Mats Eriksson vid polisen region Stockholm, till SVT Nyheter.

De drabbade är en kvinna och tre män som befann sig på olika platser i närheten av moskén på Södermalm i Stockholm. En av de drabbade befann sig i parken nedanför moskén, två i närheten av restaurangen nedanför och kvinnan stod vid moskén.

I anmälan beskriver de att ett 50-tal mörkklädda män gav sig på dem och skrek ”jävla muslimer”.

– Det kommer säkert att rubriceras som ett hatbrott, säger Mats Eriksson.

Händelsen rubriceras som även som rån, misshandel och skadegörelse.

Lindriga skador

Kvinnan försökte filma händelsen men fick sin mobiltelefon slagen ur handen. Mobiltelefonen ska sedan ha stulits. De fyra personerna som blev utsatta har fått lindriga skador.

– Det blev som ett handgemäng.

– Någon ska ha fått en skada på armbågen, någon i bröstet. Det är lite blåmärken, smärta och blodvite, säger Mats Eriksson.

Polisen vet i nuläget ingenting om de misstänkta gärningsmännen.

– De är beskrivna som män, mörkt klädda. Inte maskerade.

– Vi ska se om det finns någon teknisk bevisning som övervakningsfilmer eller andra filmer, säger Mats Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.