Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

500 miljoner ska minska vårdköer

Uppdaterad
Publicerad

Region Stockholm skjuter till 500 miljoner kronor extra för att ta itu med vårdköerna som skapats under pandemin. Hör Anna Starbrink (L) om hur de ska få den redan slitna personalen att orka fortsätta jobba och varför man inte satsar ännu mer. 

Den planerade vården har fått skjutas upp under pandemin. Långa vårdköer har bildats och enligt Region Stockholms tidigare prognos behövs det 2,2 miljarder kronor för att hinna ikapp köerna.

Nu tillsätts en halv miljard kronor för att ta itu med köerna, 920 miljoner  finns redan avsatt i årets regionbudget, något som Svenska Dagbladet rapporterat om.

Corona i Stockholm

Oppositionen: Hade behövts mer

I en skriftlig kommentar svarar oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S):

– Vi välkomnar givetvis detta. Men Region Stockholm gjorde ett överskott på nästan sex miljarder förra året. Det hade behövts en större satsning redan för ett år sedan för att ge vård i tid. För många sjuka kommer pengarna för sent. Moderaterna har låtit vårdskulden växa och på grund av det bristande ledarskapet kommer många patienter inte ha fått vård efter behov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet