Den 45-åriga mannen var ägare till ett tjeckiskt bolag som bland annat bedrev massageverksamhet i Sverige och Tjeckien. Foto: Arkivbild/SVT

Ägare till tantrasalong döms till fängelse för grovt koppleri

Uppdaterad
Publicerad

Två personer döms till fängelse för att ha bedrivit verksamheter där ”tantramassage” erbjudits. Under två och ett halvt år har 4 187 köp av sexuella tjänster skett i de aktuella lokalerna.

Polisen meddelar på sin hemsida att en 45-årig man döms till fängelse och utvisning för grovt koppleri, och ska även betala 1,5 miljoner kronor till staten. En kvinna i 30-års åldern, döms även hon till fängelse och utvisning för medhjälp till grovt koppleri.

Har sålt ”tantramassage”

Dessa två ska ha sysslat med att sälja ”tantramassage” och andra massagetyper på olika lokaler i Nacka, Gamla Stan och Göteborg. Enligt Stockholms tingsrätt har 4 187 köp av sexuella tjänster ägt rum i de aktuella lokalerna de senaste 2,5 åren.

Tjänsterna har marknadsförts på företagets hemsida och eskortsidor på Internet. Kvinnliga massöser har rest till Sverige för att massera i bolagets lokaler.

Utnyttjade massörerna till att sälja sex

Domen redovisar att mannen på olika sätt har utnyttjat att målsägandena och andra kvinnor som arbetat för salongerna, haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning. I förhör med massöserna har de beskrivit hur massagen har gått till. Brottsplatsundersökningar har dessutom visat spår av kroppsvätskor i lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.