Foto: Blåljusbilder

Två kvinnor gripna i USA – misstänkta för inblandning i väskmordet på Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

I början av mars hittades en man död på Värmdö öster om Stockholm. Flera personer har varit misstänkta för inblandning i mordet och nu meddelar åklagaren att två kvinnor som varit häktade i sin frånvaro gripits i USA.

Totalt har fem personer med släktskap mellan sig varit misstänkta för inblandning i mordet. De har alla koppling till Småland.

Det var i mars som en man hittades död i en väska på Värmdö. Mycket snart var flera personer misstänkta.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

En man och en kvinna, ett par i 25-årsåldern, häktades i sin utevaro för mord och grovt gravfridsbrott, och efterlystes internationellt. Kvinnan i paret har nu gripits i USA tillsammans med sin syster. Kvinnornas bror är sedan tidigare frihetsberövad, även han i USA.

En misstänkt fortfarande på rymmen

Mannen i paret är fortfarande efterlyst men hans 19-årige bror sitter däremot häktad i Sverige.

Enligt åklagaren är den efterlysta kvinnan i paret provisoriskt anhållen. Åklagaren kommer att begära att hon blir utlämnad till Sverige.

Systern har frihetsberövats för att hon inte hade rätt att vistas i USA. Arbete pågår fortsatt för att höra henne som misstänkt i det aktuella ärendet. Kvinnorna greps redan den 22 maj.

Samtliga inblandade misstänkts för mord och grovt gravfridsbrott.

Torsdagen 30 maj meddelade åklagaren att den gripna systern i USA släppts på fri fot igen, men är fortsatt misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

Mer i ämnet