AIK och Hammarby i bandyderby på Östermalms IP. Foto: Lisa Liljefors, SVT

AIK-Hammarby i bandyfest på Östermalms IP

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen spelas bandyderby på Östermalms IP när AIK och Hammarby möts och man räknade med publikrekord men det uppfylldes inte. Det var första gången de två Stockholmslagen möttes i bandyns högsta serie sedan 1960.

Det är AIK som valt arena och de skriver på sin facebooksida att även om Östermalms IP i vanliga fall bara rymmer 1 000-1 500 personer så kommer det att få plats betydligt fler på den här matchen. AIK har byggt upp mobila läktare och hoppas kunna slå det tidigare publikrekordet på 8 526 personer. Publikrekordet slogs dock inte men publiksiffran på 3923 är den högsta i  elitserien i höst.

Här möts AIK och Hammarby på Östermalms IP.

En av Hammarbyfansen på plats är Niklas Berglöf.

– Det vore ju katastrof om inte Hammarby vinner, självklart, efter så många år i toppen. Det här är ju nykomlingarna och de ska ju åka på torsk, AIK alltså, sade Niklas Berglöf före matchen.

Katastrof om Hammarby inte vinner, säger Niklas Berglöf. Foto: Lisa Liljefors, SVT
Sofia Åkesson är taggad för bandymatchen. Foto: Lisa Liljefors, SVT

– Jag har halsduken på mig och jag är taggad, jag kanske får hänga med klacken lite och dansa för att hålla mig varm, sade Sofia Åkesson, också strax innan matchen började.

Även om det var mycket folk på matchen så var de exakta siffrorna oklara under lördagen. Foto: Lisa Liljefors, SVT

AIK vann den historiska matchen med 3-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.