AIK måste betala poliskostnader

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten prövar inte AIK Fotbolls överklagande gällande poliskostnader i samband med matcher som spelats före den första januari 2014. Förvaltningsrättens avgörande att AIK ska betala står därmed fast.

AIK hade överklagat polisnotorna för 39 matcher under 2012 och 2013 men då kammarrätten inte prövar målet måste AIK Fotboll betala närmare åtta miljoner kronor för polisbevakningen.

– Det är förstås tråkigt att kammarrätten inte tar upp målet, vi hade sökt prövningstillstånd för att vi ville få den här frågan prövad. Men nu får vi acceptera det här. Vi har nått vägs ände, så att säga, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll, till SVT Nyheter Stockholm.

AIK Fotboll har redan reserverat pengarna för polisnotorna.

– Den här kostnaden kommer att påverka vår likviditet i år, men det är ingen fara för ekonomin, säger Mikael Ahlerup.

Slipper betala sedan 2014

Tidigare har Djurgården beslutat att betala de pengar som polisen krävt av klubben.

Mellan 2011 och 2013 tog polisen betalt för kostnaderna i samband med exempelvis idrottsevenemang. Men det var bara idrottsklubbar som drevs i bolagsform som krävdes på pengar. Det innebar att bland andra AIK, Djurgården, Hammarby och Örebro drabbades av stora merkostnader för sina fotbolls- och/eller ishockeyarrangemang.

Från 2014 slipper bolagsklubbarna betala för polisinsatserna efter ett regeringsbeslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polisnotor för evenemang

Mer i ämnet