Bilköer från Nynäsvägen tidigare imorse. Foto: Anthony Nyzell

Södra länken öppen igen efter stort strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort strömavbrott i södra Stockholm gjorde att samtliga infarter till Södra länken stängdes på onsdagsmorgonen. Stoppet ledde till långa köer på infartslederna mot Stockholm. Strax efter klockan halv tio öppnades Södra länken igen.

– Vi har stängt Södra länken av säkerhetsskäl på grund av strömavbrottet. Har vi inte ström så fungerar inte skyltar och ventilation och det går inte att ha trafik stående i tunnlarna då, sa Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket vid 07.45.

Nästan 17 000 abonnenter i Enskede och Globenområdet var utan ström som en följd av strömavbrottet. De flesta av dem hade  fått tillbaka strömmen strax före klockan nio. En dryg halvtimme senare öppnade även Södra länken.

Barnvagn nära bli påkörd

Stängningen av Södra länken ledde till långa köer på infarterna mot Stockholm. Många bilister och motorcyklister valde att ta mindre vägar genom bostadsområden för att undvika köerna.

– Folk kör hur som helst nu. Jag såg nyss en mamma med barnvagn som höll på att bli påkörd av en MC, på cykelbanan, berättade en lyssnare för P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.