Alliansen fortsätter samarbetet i opposition

Uppdaterad
Publicerad

Allianspartierna i Stockholms stadshus presenterade under måndagen sin ”skuggregering” för samarbetet i opposition.

– Vi har under åtta år visat att vi tycker om att samarbeta för ett bättre Stockholm, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd, i ett pressmeddelande från Alliansen.

De fyra partierna kommer att presentera en gemensam politik inför valet 2018 men de kommer att få utrymme profilera sig i olika frågor.

”Viktigast att syna den nya majoriteten”

– Det är redan nu uppenbart att Stockholm är på väg att ta en kraftfull vänstergir. Vår viktiga uppgift blir nu att syna den nya majoriteten och att bedriva en aktiv oppositionspolitik, säger Lotta Edholm (FP), gruppledare och oppositionsborgarråd.

”En samkörd allians”

– Vi ser nu stora skiljelinjer mellan blocken dras upp. Mot skattehöjningar och inbromsningar av infrastrukturprojekt står en samkörd allians som nu kommer att utveckla sin politik inom partierna men med bibehållet starkt allianssamarbete, säger Per Ankersjö (C), gruppledare.

Äldreomsorgen i fokus för KD

Kristdemokraterna kommer driva frågan om valfriheten inom äldreomsorgen.

– Äldre i behov av omsorg och service har precis som alla andra medborgare olika behov och önskemål och ska därför garanteras en mångfald av utövare och alternativ, säger Erik Slottner (KD), gruppledare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Efter valet

Mer i ämnet