• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Reaktionerna efter polisens vapenvädjan: ”Skulle inte tveka en sekund”

Publicerad

I en uppmärksammad video som sprids på sociala medier vädjar Rinkebypolisens biträdande lokalpolisområdeschef, Christoffer Bohman, om allmänhetens tips gällande vapen. Och flera som Veckans Brott pratar med utanför Kista Galleria säger att de skulle anmäla om de såg att någon hade vapen.

Bakgrunden till polisens vädjan är en situation i Kista Galleria där två unga män snattade fikabröd från en livsmedelsbutik. När personalen försökte stoppa dem drog en av männen upp ett vapen. Händelsen ska enligt polisen ha fångats på övervakningsfilm.

Veckans Brott – Redaktionen frågade folk utanför Kista Galleria om de skulle våga anmäla om de visste att någon hade vapen. Se deras svar i videon ovan.

Se hela Veckans Brott – Redaktionen här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer