Rinkebypolis vädjar om vapentips: ”Det är nog nu”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen publicerade polisen i Rinkeby en uppmärksammad video där Christoffer Bohman, biträdande lokalpolischef i Järva, vädjar om allmänhetens tips gällande vapen.
– Jag känner att de här unga männen har gått fullständigt vilse, säger han i klippet och hänvisar till en händelse i Kista galleria.

Enligt biträdande lokalpolischefen Christoffer Bohman försökte två unga män snatta fikabröd från en livsmedelsbutik i Kista Galleria. Personalen försökte då stoppa dem men en av de unga männen drog upp ett vapen. Händelsen ska enligt polisen ha fångats på övervakningsfilm.

”Unga män som gått vilse”

Nu vädjar Christoffer Bohman i ett klipp som Polisen Rinkeby har publicerat om tips från allmänheten och säger att det nu är dags att få bort vapen från gatorna på riktigt.

– Jag känner att de här unga männen har gått fullständigt vilse i relationen till varandra, i machokulturen och sina egna rädslor. Tillsammans med att de har vapen blir de extremt farliga, säger han i klippet.

I samband med inspelningen av klippet sitter en av de unga killarna i arresten, berättar Christoffer Bohman.

På mindre än ett dygn har klippet fått nästan en miljon visningar och över 25 000 delningar. Under onsdagen träffar SVT Christoffer Bohman i Kista.

Klippet i sin helhet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.