Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu flyttar personal från socialtjänsten in på polishuset när samarbetet mellan polis och socialtjänst ska utökas. Foto: Pia Heick/SVT

Allt fler unga blir kriminella i Stockholms län – nu tar socialsekreterare plats i polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleder polisen och socialtjänsten i Stockholms län ett tätare samarbete även på regional nivå. Målet är att försöka stoppa utvecklingen där allt yngre personer rekryteras till de kriminella nätverken – och blir både offer och gärningspersoner i gängkonflikterna.

Från och med den 2 augusti kommer personal från socialtjänsten att finnas på plats i polisens operationscenter i polishuset på Kungsholmen.

– Polisen har redan ett tätt samarbete med socialtjänsten på lokal nivå, men vi har ett behov av samverkan även på en regional nivå för att unga inte ska fastna i kriminalitet, säger Hanna Paradis, kommenderingschef i polisregion Stockholm.

Våldsvågen i Stockholm

Nätverken fylls på med nya medlemmar

Efter våldsvågen i vintras har ett stort antal personer häktats och dömts men de kriminella nätverken fylls ständigt på med nya medlemmar.

– Vi kan lagföra kriminella, men så länge vi har en påfyllnad av ungdomar som är villiga att begå brott så kommer inte lägesbilden att förändras, säger Hanna Paradis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet