Foto: svt

Allt fler utländska turister till Stockholm

Publicerad

Stockholm är en av landets största turistorter och i somras hade man över 4 miljoner övernattningar på hotell och stugbyar.

Enligt en färsk analys från Tillväxtverket hade Stockholmsområdet under juni-augusti 2016 totalt 4.459.426 övernattningar på hotell, stugbyar, vandrarhem och campingplatser. Sedan år 2010 är det en ökning med nästan en miljon gästnätter.

Av sommarens alla gästnätter i Stockholm stod utländska besökare för nästan 1.9 miljoner av dem.

Flest nya besökare fick Skåne som ökade antalet utländska gästnätter med 53.000 jämfört med fjolårssommaren. På andra plats kom Stockholm med en uppgång på 40.000, enligt verkets preliminära analys som bygger på SCB:s inkvarteringsstatistik.

Om besöksstatistiken

Visa

Sveriges officiella turismstatistik redovisar gästnätter, kapacitet, beläggning samt gästernas hemländer för hotell, stugbyar, vandrarhem, kommersiellt förmedlade privata stugor och lägenheter samt campingplatser i Sverige.

Tillväxtverket baserar sin analys på inkvarteringsstatistiken, som sedan 2013 också finns i Sveriges Statistiska Databaser.

Källa: Tillväxtverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer