Amfetaminbasen kopplas till polisen enligt särskilda åklagarkammaren. Foto: TT/Google Earth

Amfetaminflaskan kopplas till polisen – utreds som vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

En åklagare på Särskilda åklagarkammaren har nu kopplats in i ärendet gällande den kvinna som avled efter att fått i sig en amfetaminbas genom flasköl. Flaskan tros nu kunna kopplas till polisen.
– Det finns uppgifter som indikerar att den här flaskan har hanterats i polismiljön och med koppling till polisen, säger Henrik Rasmusson på Särskilda åklagarkammaren.

Henrik Rasmusson har ändrat brottsrubriceringen från framkallande av fara för annan till vållande till annans död. Nu kommer det bedrivas inre spaning för att få fram om ölflaskan med amfetaminbasen kommit från polisens beslag.

– Min uppgift är att utreda om det finns några kopplingar, det är det jag ska kartlägga nu, säger han.

I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet men Rasmusson säger till SVT Stockholm på onsdagsförmiddagen att det finns stora möjligheter att via register se om flaskan funnits i polisens beslag.

Hur ovanligt skulle du säga att det här fallet är?

– Jag kan inte riktigt värdera det men jag har aldrig varit med om något liknande, avslutar han.

Straffet för vållande till annans död är fängelse upp till två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.