Statsepidemiolog Anders Tegnell förklarar det senaste vid måndagens presskonferens på Folkhölsomyndigheten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anders Tegnell: Stockholmare bör jobba hemifrån

Uppdaterad
Publicerad

De som bor i Stockholmsregionen och som kan jobba hemma bör göra det, rekommenderar Folkhälsomyndigheten.

Det finns en samhällsspridning i Sverige, konstaterar statsepidemiolog Anders Tegnell, och då framför allt i Stockholmsområdet.

Tidigare i dag rapporterades tre nya dödsfall.

-Det handlar om tre äldre personer med underliggande sjukdomar. Det är totalt fem dödsfall i hela Region Stockholm, säger Elin Lindström vid presstjänsten i Region Stockholm.

Corona i Stockholm

Dödsfallen har skett det senaste dygnet. Patienterna har avlidit vid Södersjukhuset, Danderyds sjukhus respektive Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

”Vi känner med de närstående. Vi vet från internationella erfarenheter att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som får de allvarligaste konsekvenserna av covid-19. Även dessa patienter följer det mönstret”, säger Per Follin, smittskyddsläkare Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Totalt har sex personer dött i Sverige sedan de insjuknat med coronaviruset. Över 1 000 fall har konstaterats.

Statsepidemiolog Anders Tegnell upprepar tidigare råd om att inte hälsa på äldre släktingar.

-Vi följer utvecklingen nära, och det är nu extremt viktigt att tänka på de sårbara grupperna, de äldre, säger Tegnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet