Annika Tibell blir tif sjukhusdirektör sedan den nuvarande direktören Melvin Samsom sagt upp sig. Foto: SVT

Annika Tibell tar över som tillförordnad sjukhusdirektör för KS

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsdirektören har tillsammans med Karolinska Universitetssjukhusets styrelse utsett Annika Tibell som tf sjukhusdirektör, detta efter att den tidigare direktören Melvin Samsom sagt upp sig under förra veckan.

Annika Tibell har fram till idag varit biträdande sjukhusdirektör och operativ direktör vid KS men tar från och med idag, den 1 oktober, över som tillförordnad sjukhusdirektör.

– Annika Tibell har mycket god erfarenhet och ett stort förtroende inom Karolinska Universitetssjukhusets organisation. Hon är därför ett naturligt val som tillförordnad sjukhusdirektör. Hon ska tillsammans med övriga sjukhusledningen nu leda verksamheten intill dess att en ordinarie sjukhusdirektör är på plats, säger landstingsdirektören Malin Frenning i ett pressmeddelande.

Melvin Samson kommer under sin uppsägningstid fram till 31 mars nästa år att finnas tillgänglig för landstinget och en rekryteringsprocess för en ny sjukhusdirektör har påbörjats, meddelar landstinget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer