På torget i Husby centrum har flera spontana minnesplatser upprättats av sörjande. Foto: SVT

Ännu en häktad för Husbymordet

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har häktats efter mordet i Husby som skedde förra måndagen. Den misstänkta är minderårig. Sedan tidigare är en person häktad misstänkt för samma mord men han är på fri fot.

Mordet skedde mitt bland bostadshusen under måndagseftermiddagen förra veckan. Tidigt grep polisen två personer varav en senare häktades misstänkt för mord. Anledningen till att han är på fri fot är att han släpptes av tingsrätt på grund av bristfällig bevisning men han häktades av hovrätten samma dag som gjorde en annan bedömning utifrån samma bevismaterial.

– Det är klart att det är olyckligt och vi tvingas lägga resurser på annat än vad vi önskat, säger Alexandra Bittner, åklagare.

Under tisdagen häktades ytterligare en person, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet. Den personen är minderårig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbymordet – maj 2021

Mer i ämnet