Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Janne Åkesson/Swepix/SVT

Man anhållen efter skottlossning i Järfälla – sköts mot lokal

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad har det skjutits i Kallhäll centrum i Järfälla norr om Stockholm. Ett misstänkt föremål på platsen har gjort att flera boende i närheten har fått evakuera sina lägenheter. Polisens bombtekniker har under onsdagsmorgonen undersöker föremålet.

En person i 20-årsåldern är nu anhållen.

Larmet inkom till polisen klockan 00.23 natten till onsdag efter att ett flertal personer hört skott avlossas. När polisen kom till platsen hittade de tomhylsor intill en lokal vid Kallhälls centrum. Även igår natt skedde en skottlossning i området.

– Vi har jobbat under hela natten med spår och uppgifter och efter en husrannsakan har vi gripit en person som är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen på onsdagsmorgonen.

Senare på förmiddagen kunde polisen bekräfta att man anhållit den gripna mannen efter förhör. Han frihetsberövades i en annan kommun i Stockholms län. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Misstänkt föremål

Bombtekniker har även varit på plats under natten och morgonen för att undersöka ett misstänkt föremål på platsen. Vid 10-tiden uppgav polisen att nationella bombskyddet tagit hand om föremålet. Vad det är för föremål är ännu okänt.

– När vi kom till platsen hittade vi en kartong där vi var osäkra på innehållet. I sådana lägen behandlar vi det som ett misstänkt farligt föremål, av säkerhetsskäl, säger Carina Skagerlind.

Ett område runt platsen spärrades av.

– Ett antal boende har fått evakueras nu på morgonen under tiden bombteknikerna undersöker föremålet, säger Carina Skagerlind.

Utesluter inte samband

Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen.

Det är andra natten i rad som det skjutits i samma område. Skotten ska ha varit riktade mot samma lokal. Polisen kan i nuläget inte säga om det funnits en hotbild mot en specifik person eller näringsidkare.

– Självklart kan man inte utesluta samband mellan händelserna när de är så nära både i tid och plats, säger Carina Skagerlind.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andra natten i rad som det larmats om skottlossnig i Kallhäll. Polisen utreder eventuella samband mellan händelserna. Foto: Janne Åkesson/ SWEPIX

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.