Eurovision Song Contest 2016 sänds från Globen i Stockholm. Foto: SVT/EBU

Ännu saknas volontärer till Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm stad behöver 600 volontärer till Eurovision song contest, men så många ansökningar har ännu inte kommit in.

– Vi vågar inte sia om hur det kommer att gå med antalet ansökningar. Vi har inte gjort detta förut, säger Jesper Ackinger som är vice vd för Stockholm business region som ansvarar för kringarrangemanget.

Just nu har Stockholms stad fått in 472 ansökningar och totalt behövs 600 volontärer till evenemanget. Men Jesper Ackinger räknar med att fler ansökningar än så behövs, eftersom vissa sökande kanske inte är kvalificerade.

Eurovision song contest i Stockholm

Vad händer om ni inte får tillräckligt med ansökningar?

– Då får vi se om vi kan rekrytera flera på något annat sätt, säger Jesper Ackinger.

Hundratals miljoner tv-tittare

Den 14 maj intar Eurovision song contest Stockholm med hundratals miljoner bänkade framför sina tv-apparater runt om i världen. Volontärerna ska då hjälpa till med allt från att visa vägen till att hjälpa till vid aktiviteter på stan.

”Det går bra nu”

Med ett snitt hittills på 23 ansökningar per dygn är Jesper Ackinger ändå hoppfull om att få in över 600 ansökningar till slutet av januari när ansökningstiden går ut.

– Vi tycker att det går bra nu när vi har nästan 500 ansökningar och det fortfarande är ansökningstid kvar, säger Jesper Ackinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest i Stockholm

Mer i ämnet