Anställda får hyra villor till vrakpriser

Uppdaterad
Publicerad

Anställda inom Huddinge kommunen har fått gräddfiler till villor och fritidshus som kommunen äger, avslöjar Mitt i Huddinge. En tjänsteman betalar 4.500 kr i månadshyra för en centralt belägen villa.

Huddinge kommun äger ett sextiotal villor och fritidshus. Till dem finns det en bostadskö, men den har kommunala tjänstemän fått gå före. Kommunanställda har dessutom fått hyran sänkt – rejält. Det har tidningen Mitt i Huddinge rapporterat.

I ett av husen bodde tidigare en familj som betalade 10.500 kr i månaden i hyra. När en tjänsteman senare flyttade in fick hon hyran i det närmaste halverad. En annan anställd på kommunen betalar 4.500 kronor i månaden för en centralt belägen villa.

Men nu tycker kommunen att det får vara nog.

– Vi vill se vad det är som har hänt för att kunna hantera det. Jag kan absolut förstå att det kan uppfattas som att kommunens tjänstemän haft en gräddfil till egna hus, säger Vesna Jovic, kommundirektör i Huddinge, till ABC.

Den här artikeln har ändrats efter en fällning i granskningsnämnden. Gå in på granskningsnämndens hemsida för att läsa mer: www.radioochtv.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Huddinges frikostiga hyresavtal

Mer i ämnet