Foto: SVT

Arbetsmiljön vid olycksbygget polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Elektrikerförbundet polisanmäler Fortum för arbetsmiljön vid bygget av biokraftvärmeverket i Hjorthagen där två personer omkom i november.

Förbundets ordförande Jonas Wallin tror inte att facket kommer att uppnå så mycket med anmälan, men hoppas att den kan leda till dialog med Fortum, något som tidigare misslyckats.

– Vi skulle aldrig göra så här om vi trott att de var vid sina sinnens fulla bruk. Då skulle vi ha förhandlat med dem, vi hade försökt se till så att det hade blivit en bättre arbetsmiljö. Men de vill inte prata med oss.

Dödsolycka vid byggarbetsplats

Jonas Wallin är mycket kritisk mot Fortum.

– Det är så oerhört allvarligt det de gör. Jag tycker inte att det handlar om dålig arbetsmiljö, jag tycker på riktigt att det är mordförsök när de tar in folk för att jobba åt dem och inte gör någonting för att människor ska må bra och överleva arbetsdagen. Det är lågt.

Fortum vill avvakta med kommentarer tills polisutredningen är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid byggarbetsplats

Mer i ämnet