Foto: TT

Nu kommer värmen – över 20 grader i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Om man gillar sol och värme så ska man passa på att njuta nu. Under fredagen blir det över 20 grader varmt i Stockholm- och Södertäljeområdet.

– Vi får in sydlig värme från Europa samtidigt som det är soligt, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

Våren har varit ovanligt kall, men nu vänder det och istället blir vädret ovanligt varmt. Under fredagen väntas det blir värmerekord för året i Stockholmsområdet. Och det gäller att passa på.

– Man måste njuta för värmen är tillfällig. På fredag blir det 20 till 25 grader i hela länet, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

Kallare nästa vecka

Varmast blir det på många platser in i landet. Men även skärgården blir solig och varm när vinden är stilla.

Men det är ingen idé att vänja sig vid sommarvärmen. Redan på lördag sjunker temperaturen igen även om det fortsätter att vara soligt.

– Då kommer det i stället in kallare luft norr ifrån som väntas stanna. Nästa vecka kommer det in regn och då ligger temperaturen på 5–10 grader. Men om man ska se det positiva så är det skönt för pollenallergiker, fortsätter Tora Tomasdottir.

Så det är i morgon man ska passa på att ha bara ben?

– Ja precis, sen får vi pausa lite på sommarkläderna. I nuläget har vi ingen mer värme i sikte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.