– Det är en mix av så många fysiska möteplatser vi kan få till under rådande restriktioner, men vi återanvänder det digitala, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm Pride. Hur ser årets Pride ut – hör mer i videon. Foto: Alexander Färggren

Digitala och fysiska möten – nu kommer Pride till Stockholm

Publicerad

Årets pride blir det andra som sker under en pandemi, och enligt Vix Herjeryd, ordförande på Stockholm Pride, så har man dragit massor av lärdomar från föregående år.

– Vi har lärt oss att vara flexibla. Skulle restriktionerna ändras imorgon så är vi redo för det.

Paradtåget som tidigare år haft upp till 50 000 deltagare och nästan en halv miljon besökare, kommer i år att vara digitalt. Trots det är Vix Herjeryd nöjd med årets upplaga. 

– Den digitala paraden kommer att ledas av Rickard Söderberg, som är en av våra vanliga paradutropare. Vi kommer att ha gäster, göra och historiska återblickar, och sen har vi en mängd videoinslag från vårt community att visa upp, säger Vix Herjeryd.

Hör i videon ovan vad ordföranden för Stockholm Pride säger om årets festival och tema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.