Mejlprotester mot modulhus för flyktingar. Foto: SVT

Arga mejl mot modulhus för flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

De modulhus som ska byggas upp i Stockholm väcker starka reaktioner. Mejlinkorgen som kommunen öppnade har hittills fått in över 700 brev och tonen är hård. Det rapporterar P4 Stockholm, Sveriges Radio.

Det var i våras som kommunen skapade en specifik mejladress dit allmänheten kan höra av sig med frågor och synpunkter om de modulhus som ska sättas upp för flyktingar på flera platser runt om i staden.

En arg och hård ton

Kommunens politiker och tjänstemän som arbetar med detta uppger att det verbala klimatet har blivit tuffare. P4 Stockholm återger några slumpvis utvalda mejl i sin rapportering. De lyder:

”Vuxna män med sannolikt problematisk kvinnosyn som ska pressas in med värnlösa barnfamiljer”

”En våldtäkt i området så kommer det bli kravaller”

”Ni kommer begränsa unga kvinnors rörelsemönster”

Få skriker högt enligt Wanngård (S)

Finansborgarrådet i Stockholm Karin Wanngård (S) säger till P4 Stockholm att hon tycker att det förändrade och hårdare debattklimatet är tråkigt, men poängterar att det är en liten grupp som får mycket uppmärksamhet.

– De representerar inte stockholmarna i stort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer