Arkitekturmuseet bryter sig loss från Moderna

Uppdaterad
Publicerad

Till sommaren ska museet få en egen entré och biljettkassa, separat från den som de har med Moderna

-Samarbetet med Moderna kommer att fortsätta, menar Arkitekturmuseets ställföreträdande museichef Monica Fundin Pourshahidi.

Den nya entrén och den separata biljettkassan är tänkt att underlätta för besökarna som ska slippa längre köer till olika utställningar.

-Sedan handlar det om profilering och att vi vill göra det tydligare för besökaren att det är Arkitekturmuseet man är på, säger Monica Fundin Pourshahidi.

Julbelysningen redan uppe

I dag och i helgen är det många som tänkt fira Alla helgons dag med att tända ett ljus, men knappt har dessa högtidsljus slocknat innan det är dags för nästa. Redan nu har flera gator i stan börjat pyntas med julbelysning. På Kungsgatan är ljusen uppe och kommer att tändas i slutet av november.

Byggnoja på Tekniska

Alla hästlovslediga barn o vuxna kan denna veckan bege sig till Tekniska museet för byggverkstad. De som vill kan även vara med och tävla med sin byggnation.

-Det är roligt att få sitta och pilla med något en längre stund istället för att kolla på TV, säger Emma Löfvenmark som bygger en raket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.