Foto: TT

Åtalad för joggingmord psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Det mord som skedde i Upplands Väsby sommaren 2015 kan trots tidigare undersökning visa sig vara ett brott begått ”under påverkan av en allvarlig psykisk störning”.

Den 19-åring som åtalats för mord på en ung kvinna i ett motionsspår i Upplands Väsby under augusti förra året begick brottet ”under påverkan av en allvarlig psykisk störning”.

Det framgår av det yttrande från Socialstyrelsens rättsliga råd som på torsdagen kom in till Attunda tingsrätt. Slutsatsen innebär att det finns förutsättningar att döma 19-åringen till rättspsykiatrisk vård.

Svårt med impulskontroll

I yttrandet står bland annat att det till följd av den allvarliga psykiska störning, som han fortfarande har, finns risk för återfall i allvarlig brottslighet. 19-åringen ska bland annat lida av återkommande psykosliknande episoder samt ha en impulskontrollstörning.

Yttrandet är det andra som gjorts kring 19-åringens psykiska hälsa. I den första rättspsykiatriska undersökningen kom man fram till att han inte var allvarligt psykiskt störd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet