Visa alla (2)
Visa alla (2)

Manifestation för tryggheten

Publicerad

På ett-årsdagen av mordet på 21-åriga Ida Johansson hölls en manifestation i Upplands Väsby, för trygghet och för att hedra Ida Johansson.

Vid halv sex på fredagskvällen samlades människor vid Runbyspåret i Upplands Väsby, det motionsspår där 21-åriga Ida Johansson brutalt miste livet för ett år sedan.

Kommunalrådet Anders Rosén, (V) politiskt ansvarig i kommunen för bland annat arbete med trygghet och jämställdhet, folkhälsa inledde manifestationen.

”Vi vill hedra Ida”

– Genom manifestationen vill vi hedra Ida och visa att det finns många goda krafter som tillsammans verkar för ett tryggt samhälle. Ett starkt engagemang har vuxit fram i dialog med den drabbade familjen, kommunen och ideella organisationer. Det känns fint att se att så många har engagerat sig, säger Anders Rosén.

Efter samlingen lämnade folk blommor på platsen för att hedra Ida Johansson. Manifestationen avslutades med att alla som ville promenerade eller sprang Runbyspåret.

På kvällen den 5 augusti gav sig 21-åriga Ida Johansson ut och sprang på ett motionsspår i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Hennes föräldrar som också befunnit sig i motionsspåret anmälde henne försvunnen när hon inte kom hem. Hon hittades mördad senare samma natt intill spåret.

En 19-årig man greps efter tips, han erkände och dömdes i februari till rättspsykatrisk vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet