Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det vapnenliknande föremålet fanns intill en skola i Skogås. Foto: pressfotograf.se

Vapnet vid skolparkering i Skogås var en replika

Uppdaterad
Publicerad

Ett vapenliknande föremål har hittats i en gatusandlåda på en skolas parkering i Skogås söder om Stockholm. Polisen bekräftar nu på sin hemsida att det var en replika och alltså inget riktigt vapen.

Vid 16-tiden på onsdagen kallades polisen till platsen efter uppgifter om att det kan ha funnits ett vapen i en sandbehållare. På platsen hittades ett vapenliknande föremål.

– En första bedömning är att det är en vapenkopia, en så kallad replika och att den inte är funktionsduglig, men vapnet ska ändå undersökas närmare och det är taget i beslag, sa Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Nu bekräftar polisen alltså att de första misstankarna om att det rörde sig om en replika stämde.

Det var i lördags som en 15-åring sköts ihjäl i Skogås centrum, en kilometer från skolan. Flera utredningar pågår parallellt i den våldsvåg som drabbat Stockholmsområdet och pågått sedan juldagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.