Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Politisk strid om Eriksdalsbadets framtid Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Politisk strid om Eriksdalsbadets framtid

Publicerad

Vad ska man göra med äventyrsdelen i Eriksdalsbadet nu när den gamla badpärlan börjar bli sliten? Om det bråkas det i stadshuset.

Enligt fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) är renoveringen av Eriksdalsbadet den i särklass största renoveringen under nuvarande blågröna styre.

Rivning, ombygg och finputs ska påbörjas under 2023 och kommer att pågå i etapper.

Hör varför oppositionen vänder sig mot de förslag som majoriteten lyft fram.

Det nuvarande inomhusbadet (som är en del av Eriksdalsbadet) togs i drift 1999 (det tidigare öppnade på 60-talet) och är den idrottsanläggning i staden som har flest besökare, nästan 1,5 miljon per år.

Man har i olika utredningar slagit fast att det idag finns allvarliga brister efter dryga 20 års slitage. Skador finns på både tak och betongkonstruktioner i bassänger såväl som i garaget.

Förutom Eriksdalsbadets äventyrsbad (som är en del av inomhusbadet) finns det ett till äventyrsbad i Stockholms stads regi och det är Husbybadets dito.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer