Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bajskarta upprör på Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

En hundägare ansåg att det blir så mycket människobajs i skogen under Lidingöloppet att hon gjort en bajskarta som ska varna andra hundägare, något som väckt ilska hos motionärer.

Hundägaren Susanna Strömfelt Starkie tröttnade på att det enligt henne alltid blev så mycket mänsklig avföring i skogarna efter Lidingöloppet på grund av motionärer som inte hinner fram till en toalett. Ett problem för hundägarna, menade hon, eftersom hundar gärna nosar upp bajset.

Karta som väckt ilska

Eftersom hon är grafiker gjorde hon, mest på skoj, en karta som visar var man kan stöta på de mänskliga resterna och lade ut på sin Facebook-sida, något som nu väckt starka känslor hos motionärer som kände sig förolämpade och lett till ilska på sociala medier.

Men hundägare som vill vara anonyma säger till SVT att de tycker att Lidingöloppet är ett stort problem, och att de knappt kan gå ut med hunden dagarna efter. Maskinisten Alf Jörgensen som just nu håller på att köra bort bajamajor efter loppet, ställer sig däremot på motionärernas sida.

– Jag har aldrig sett något av det under de åren jag har jobbat, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer