Bank i Stockholm rånad – gärningsmännen fortfarande på flykt

Uppdaterad
Publicerad

En bank i Djursholm har under måndagseftermiddagen blivit utsatt för ett rån. Enligt polisen tros rånarna ha flytt i en ljusfärgad bil i riktning mot Djursholms slott. Samtidigt ska fotanglar ha lagts ut på Stockholmsvägen.

Larmet kom till polisen klockan 17.47 på måndagskvällen. Det kom först in som ett överfallsalarm till ett vaktbolag. När polisen fick kontakt med bankpersonalen hade gärningsmännen redan lämnat lokalen i en personbil i ljusare färg.

Enligt polisen finns det uppgifter om att det lagts ut fotanglar på Stockholmsvägen i samband med rånet.

– Just nu är vi på platsen och pratar med vittnen och personal och vi söker efter gärningsmännen. Ingen person ska ha kommit till skada, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Var gärningsmännen beväpnade?

– I nuläget är det oklart. Det vi vet är att det var minst tre personer och de var maskerade, säger Towe Hägg.

Hur jobbar ni vidare med detta?

– Vi söker efter bilen, det är inte ovanligt att gärningsmännen byter bil när ett rån har begåtts. Vi utreder detta som grov stöld.

Vid 20:20 meddelar polisen att den misstänkta flyktbilen som gärningsmännen kan ha använt har hittats på Hildingavägen i Djursholm.

– Vi har beslagtagit den och det kommer genomföras en teknisk undersökning, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.