Barn drogs in i bil i närheten av skola på Ekerö

Publicerad

På onsdagseftermiddagen fick polisen uppgifter om att en flicka i 10-årsåldern hade blivit indragen i en bil på Ekerö. Flickan lyckades slita sig loss, och mannen flydde från platsen.
– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen, säger Johan Elfver, kommunikationschef i Ekerö kommun.

Händelsen inträffade i Ekerö kommun i närheten av Sanduddens skola. Mannen beskrivs vara i 20-30 årsåldern och var vid tillfället maskerad.

Polisen jobbar aktivt med fallet och genomför nu dörrknackningar. Allmänheten uppmanas att höra av sig till polisen om man tror sig ha sett något misstänkt. På kommunen ser man allvarligt på händelsen och uppmanar nu föräldrar att vara extra uppmärksamma.

Ökad information

– Våra fältassistenter och föräldravandrare kommer göra extra rundor för att skapa trygghet efter händelsen. Det gäller i alla delar av kommunen, säger Johan Elfver, kommunikationschef i Ekerö kommun.

Han fortsätter:

– Många barn har sommarlov men förskola och fritidshem är fortfarande öppet, vi kommer se till att alla ungdomsledare hålls informerade om händelsen.

Händelsen utreds som försök till människorov. Ingen person är gripen för händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer