Foto: Marco Blomberg, Sthlmnews

Begärs häktad för mord och mordförsök i Kungens kurva

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har begärt ytterligare en person häktad misstänkt för dödsskjutningen vid Kungens kurva i Stockholm förra veckan.

I tisdags anhölls den man i 20-årsåldern som misstänks ligga bakom helgens dödsskjutning på en bensinmack vid Kungens kurva i Stockholm. Nu har mannen begärts häktad.

– Jag har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i ett fall och försök till mord i två fall i samband med skottlossningen i Kungens kurva i södra Stockholm i lördags. I tisdags häktades ytterligare en man på samma brottsmisstankar i ärendet, säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Vid skottlossningen dödades en man och en kvinna fick allvarliga skador. Den tredje personen som färdades i bilen klarade sig utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.