Dela med dig av dina funderingar – eller anekdoter – om Stockholms simhallar i vår chatt. Foto: SVT

Chatt: Behöver Stockholm fler simhallar?

Uppdaterad
Publicerad

Behövs det fler simhallar i Stockholmsområdet? Är de för små? Vad är det mest oväntade som hänt dig i ett badhus?

Skriv i chatten och berätta!

Simhallar

Nu avrundar vi den här chatten! Tack för alla era inlägg.

Lisa Engvall • Ja! Och då fokus på att lära sig simma. Busbad och att låta kommunanställda vara föräldrar ska bara bort.

Mikael Korhonen • JA, det behövs simhallar där det är mer ordning och reda. Där man i lugn och ro kan njuta av att bada, simma och bara ta det lungt. Det är alldeles för stimmigt, skrikigt och skitigt på de flesta badhus i Stockholms området.

Marcus • Här var det gnälligt om tvätt rutiner , utbildning för att lära sig tvätta själv ? Var tog föräldrarnas roll i frågan
vägen ?
Att lära sig tänka på andra människor och inte bara sig själva

Andreas • Det viktigaste är att redan befintliga simhaller är trygga! Jag skulle aldrig ta med barnen till vissa simhallar som det ser ut idag.
Vad gäller nya simhallar så är det oroligt dyrt att bygga och hålla igång! Så fler simhallar måste vägas mot alla andra (viktigare?) behov som finns i samhället för skattepengarna.

Ulla • Sätt upp duschdraperiet vid duscharna så tror jag fler kommer att tvätta sig innan de tagit på sig badkläder. Inte kul att stå och tvåla in sig till allmän beskådan. Förbjud också mobiler i duschrummet

Solveig • Tycket också att det inte känns fräscht att simma i badhus längre. Det saknas förståelse kring tvättrutiner som är så viktiga. Badar inte heller längre. Men saknar det enormt.

Sara • Fler vet jag inte men de som finns behöver ju renoveras och byggas ut. Mn gjorde tex i irdning Åkeshovs simhall men låter Vällingbys förfalla.

Anders • Vi skulle behöva fler 4H-gårdar till alla våra barn.

Den viktiga simkunnigheten! • Simkunnighet skulle vara ett måste innan man går till simhallen. Man borde få visa att man kan simma exempelvis 25 meter. Och få ett simkort att visa upp vid kassan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.