Mannen som har erkänt mordet på 41-åriga Lotta nekades vård. Foto: Privat

Misstänkte mördaren nekades vård

Uppdaterad
Publicerad

En beroendeakut i Stockholm anmäler sig själv efter mordet på Lotta, 41 i Bromma. Kort innan mordet var den 33-åriga mannen som misstänks för mordet i kontakt med beroendekliniken och nekades vård.

Det var i början av juni som 41-åriga Lotta misshandlades så svårt att hon senare avled. På nationaldagen greps 33-åringen

33-åringen bad om att få bli inlagd för att bli av sitt missbruk. På kliniken bedömde man, strax innan 41-åriga Lotta mördades, att mannen inte behövde läggas in. Nu har kliniken gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Dödsmisshandeln av Lotta

Olegitimerad läkare bedömde

I utredningen framkommer det att mannen vid ett tillfälle har blivit bedömd av en olegitimerad läkare, vilket ifrågasätts med tanke på att han var en så komplicerad patient.

Hade vanföreställningar

Den misstänkte mördaren säger nu i förhör att han inte minns den brutala dödsmisshandeln, samt att han hade vanföreställningar, skriver Aftonbladet.

I lex Maria-anmälan framgår det även att 41-åriga Lotta varit med när 33-åringen sökt vård och ska ha blivit upprörd när mannen nekades vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln av Lotta

Mer i ämnet