Beskedet: Tellus Tower får byggas

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten stoppade prestigebygget av Tellus Tower på Telefonplan – men nu får den 240 meter höga skysprapan resas igen. Det skriver Stockholmsdirekt.

Stockholms stad har presenterat en rad nya förslag på placeringen av nya Tellus Tower på Telefonplan. Försvarsmakten ger nu grönt ljus till samtliga, skriver tidningen Stockholmsdirekt

Den 240 meter höga skyskrapan kommer att placeras i närheten av den ursprungliga.

Tellus Tower

– Stockholms stad har återkommit med tre-fyra förslag som alla innebär att de flyttar byggnaden en liten bit från den ursprungliga placeringen. Gör man någon av den här förflyttningarna kommer vi inte att ha några synpunkter, säger Lars Träff, chef för produktionsledningens infrastrukturavdelning vid Försvarsmaktens högkvarter, till Stockholmdirekt.

Anledningen till att planerna stoppades var att huset skulle riskera störa olika tekniska system och därmed försvarets riksintresse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tellus Tower

Mer i ämnet