Foto: Janne Åkesson/Swepix

Familj rånades i sitt hem – polisen misstänker: Blocket-annons ledde rånarna dit

Uppdaterad
Publicerad

Fyra beväpnade rånare slog till hemma hos en barnfamilj i Upplands Väsby norr om Stockholm. En Blocket-annons med värdesaker från familjen ska ha fångat rånarnas intresse, enligt polisens teori. Fyra personer har gripits.

– Vi anträffade värdeföremål när de greps, säger Carina Andersson på Stockholmspolisen.

Gärningsmännen ska med pistolhot ha trängt sig in i familjens bostad i ett villaområde i Upplands Väsby norr om Stockholm under söndagskvällen.

– Familjen var hemma när det hände. Det är mannen i familjen som blev direkt utsatt, mamman och dottern gömde sig i bostaden, säger Carina Andersson på Stockholmspolisen.

Ingen ska ha skadats fyskiskt.

Greps i Akalla

Polisen misstänker att rånarna sett en Blocket-annons med värdesaker från familjen, och därefter slagit till i familjens bostad.

Fyra personer har gripits. Samtliga är misstänkta för grovt rån.

– De stoppades en bra bit därifrån, på Hanstavägen i Akalla. Vi anträffade också värdeförmålen i samband med gripandet, säger Carina Andersson.

Vad det rör sig om för typ av värdeföremål vill polisen inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.