Foto: Läsarbild

En person död efter Högdalen-olycka

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 90-årsåldern har avlidit till följd av de skador hon ådrog sig när hon blev påkörd utanför Högdalens vårdcentral i södra Stockholm under tisdagen. Ytterligare två personer vårdas fortfarande på sjukhus, dock utan livshotande skador.

Klockan 12.57 under tisdagen larmades polisen till en vårdcentral i Högdalen efter att en kvinna i 80-årsåldern råkat backa in i tre personer. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det rör sig om en äldre kvinna som trampat på fel pedal och kört på tre personer. Det handlar inte om ett terrordåd eller dylikt, säger Mats Brännlund på polisens regionledningscentral till SVT Nyheter.

äldre i trafiken

SVT Nyheters reporter berättar att föraren kördes från platsen i en polisbil strax före klockan 15.

-Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning för att utesluta att det rör sig om något annat, säger Jonas Winlöf, stationsbefäl i polisområde Stockholm Syd.

En död och två skadade

Under natten till onsdagen bekräftade polisen att en av de tre personerna som blev påkörda nu har dött till följd av skadorna.

– Vi kan bekräfta att en person har avlidit och anhöriga är underrättade, säger Helena Marelius, polisinspektör i Huddinge.

Ytterligare två personer, en man och en kvinna, vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.

LÄS MER: Henning Trollbäck befann sig bara meter ifrån olycksplatsen

Foto: SVT/Simone Vargas Löfstedt

Tryckte på fel pedal

Enligt ett vittne som SVT Nyheter pratat med skulle kvinnan parkera bilen när hon tryckte på fel pedal och kraschade in i entrén.

– Tre personer slungades iväg, säger vittnet, som uppger att föraren uppträdde chockat efter händelsen.

Foto: SVT

En person som arbetar intill vårdcentralen berättar att det var fullt pådrag kring vårdcentralen.

– När jag först hörde ljudet trodde jag att det var soporna som höll på att tömmas. Men sen tittade jag ut genom fönstret och såg att det är massa människor, poliser och ambulanser här utanför, berättar vittnet för SVT Nyheter.

Foto: SVT

Enligt ett vittne som SVT Nyheter pratat med skulle föraren köra ut från parkeringen utanför vårdcentralen, men körde i stället in i entrén.

Utanför entrén ska två personer ha suttit på en bänk, och dessa blev påkörda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

äldre i trafiken

Mer i ämnet