Foto: Janne Åkesson/Swepix

Bil har kört in i polisbil i Alby – tre poliser skadade

Uppdaterad
Publicerad

En skåpbil körde rakt in i en polisbil i Alby, söder om Stockholm. Påkörningen kan ha varit avsiktlig. Tre poliser har förts till sjukhus – och en person sitter anhållen misstänkt för grov misshandel.

Sammanstötningen inträffade vid Alby centrum vid 16-tiden. Den skedde i samband med att poliserna på plats skulle göra en fordonskontroll.

– Tre poliser har skadats. Två av dem fördes till sjukhus med lindriga skador, troligen nackskador eller liknande, säger Carina Skagerlind vid polisen i Stockholm.

Poliser på plats pratar med vittnen för att försöka skapa sig en bild av vad som hänt. Även en polishelikopter finns i området.

– Vi vet inte exakt vad som hände men det finns en misstanke om att påkörningen skett med flit, säger stationsbefäl Christer Holmer vid Stockholm syd till TT.

En person med koppling till fordonet greps strax därpå.

– Föraren är gripen misstänkt för mordförsök, alternativt grov misshandel, säger Carina Skagerlind.

Anhållen misstänkt för grov misshandel

Den misstänkte förhördes av polisen samma kväll.

– Personen som greps är numera anhållen, det sker ju efter förhör, säger Anna Westberg, presstalesperson i polisregion Stockholm.

Polisen har därefter ändrat brottsrubriceringen.

– När man inleder en förundersökning så gör man ofta en bredare rubricering för säkerhets skull, så det är inget ovanligt att vi ändrar rubriceringen när vi vet mer och har ringat in händelsen, Åsa Wallentin presstalesperson i polisregion Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.