Det finns inga uppgifter om skadade Foto: Marco Blomberg

Bil kraschade i Järfälla – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En bil kraschade i Jakobsberg i Järfälla tidigt på fredagskvällen. I samband med kollisionen hördes smällar och polisen konstaterar att skott avlossades på platsen. Minst en person ska ha sprungit från bilen, uppger polisen.

Polisen fick larm om händelsen klockan 17.56.

– Vi fick in det som att en bil hade kört in i ett hus. Sen var det någon som sprang från platsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Smällar kan ha varit skott

Senare visade det sig att bilen hade körts in i en pelare av cement i ett bostadsområde i Jakobsberg. I samband med kraschen hörde vittnen flera smällar. Polisen utredde om det kunde röra sig om en skottlossning.

– Det kan det har varit, men det finns ingenting som jag kan bekräfta just nu. Vi är där och jobbar för att ta reda på mer, sade Per Fahlström på fredagskvällen.

Senare bekräftade polisen på sin hemsida att skott faktiskt avlossats på platsen.

Ingen person har gripits och det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.