Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ingemar Becker, som befann sig på färjan, om händelseförloppet: ”Jag har aldrig varit med om maken” Foto: Tommy Bergman/SVT

Vittnet om färjeolyckan i Furusund: ”Gasen i botten”

Publicerad

Två personer omkom efter att en personbil under söndagen körde av en bilfärja vid Furusund, i Norrtälje. Ingemar Becker befann sig på färjan och såg hela händelsen.

– Bilen ställde sig en bit från grinden och körde sen med gasen i botten rakt mot grindarna.

Larmet om bilen som kört av färjan kom vid 17.30 under söndagen. En man och en kvinna i 75-årsåldern befann sig i bilen och kunde cirka 50 minuter efter händelsen hämtas upp av dykare.

Det är enligt Sjöräddningen oklart varför bilen körde av färjan. Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och hoppas kunna bärga bilen efter lunch under måndagen.

Polisen anmälde under söndagen händelsen till Statens Haverikommission. De kommer under måndagen besöka olycksplatsen för att avgöra om de ska utreda händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.