Biltjuvar hotade förare med automatvapen: ”Väldigt ovanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Två rånare som, enligt målsägaren, var beväpnade med automatvapen stal en bil i Sollentuna under söndagskvällen. Polisen jagar nu rånarna.

– Det är väldigt ovanligt tycker jag, man hajar till lite på beväpningen för den typen av brottslighet, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Larmet kom till polisen strax innan klockan 8 på söndagskvällen. Två män beväpnade med automatvapen hade då tvingat ut föraren ur bilen och kört därifrån, enligt vad föraren har berättat för polisen.

– Man tillgrep den här bilen under vapenhot i Sollentuna. Vi har upprättat en anmälan och larmat ut det till våra grannregioner, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Väldigt ovanligt

Asp konstaterar att det är väldigt ovanligt att automatvapen används vid den här typen av brottslighet.

– Man har inte avlossat några skott så det är svårt att leda i bevis om det har varit ett skarpt vapen eller om det har varit en attrapp.

Polisen har letat efter bilen under kvällen. Men inte hittat vare sig rånarna eller bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.